Nieuws!

Treinennieuws!

Dilemma rond MerwedeLingelijn: spoorellende tot 2038 of investering van 100 miljoen euro*

Dordrecht/Geldermalsen – Er dreigt grote ellende op het spoor van de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Als er niet snel 100 miljoen euro wordt vrijgemaakt om nieuwe treintoestellen aan te schaffen, blijven de problemen op de spoorlijn tot tenminste 2038 bestaan.

Dat schrijft gedeputeerde Frederik Zevenbergen in een brief aan de Statenleden. Zij moeten nog deze maand beslissen over de toekomst van het treintracé naar Gelderland.

Huidige materieel voldoet niet aan wensen
In een notendop: het huidige materieel waarmee wordt gereden op de lijn voldoet niet aan de wensen. Er zitten geen toiletten in de wagons, de coupés zijn voor rolstoelgebruikers niet zelfstandig toegankelijk, niet iedereen kan zijn of haar fiets zomaar meenemen én er zijn te weinig deuren om de vele reizigers in de spits vlot in en uit te laten stromen. Alleen nieuwe treintoestellen kunnen die problemen voorgoed oplossen. Maar die investering kost tussen de 65 en 75 miljoen euro. Bijeffect van die keuze: de huidige toestellen worden afgeschreven met een verlies van zo’n 30 miljoen euro.


De ConnectingEuropeExpress komt naar Nederland en België!

Nederland – De tijden zijn als volgt:
Zondag
10:25 Bad Bentheim
12:48 Amersfoort (5a)
13:33 Amsterdam CS

Maandag
08:17 Amsterdam CS
10:18 Rotterdam CS
13:28 Antwerpen CS
14:22 Schaarbeek

Dinsdag
07:34 Schaarbeek
08:04 Brussel
09:58 Namur
13:00 Arlon
En verder naar Luxemburg

Mondkapje vanaf 25 september niet meer op stations!

Den Haag – Vanaf 25 september zijn er weer “versoepelingen”. Het mondkapje en de anderhalf meter gaan eraf op stations en haltes. In de trein is het mondkapje nog wel verplicht.

NS treft voorbereidingen voor start Zwitserse Nightjet

Amsterdam – De tweede Nightjet komt eraan. Er zijn afgelopen maandag door NS proeven gedaan met de nieuwe Nightjet die vanaf aanstaande december nu ook naar Zwitserland zal rijden. De testtrein werd gereden door een NS Vectron locomotief die een bonte verzameling aan verschillende wagons trok.

De Zwitserse Nightjet wordt in samenwerking met NS en partners SBB, ÖBB en DB opgezet. In vergelijking met de eerder dit jaar gestarte Nightjet naar Oostenrijk is er in dat geval geen subsidie aangevraagd bij het Ministerie van Infrastructuur omdat er sprake zou zijn van een andere businesscase waarin de trein ook als nacht-intercity in Duitsland zal worden gebruikt.

De trein zal net als de andere Nightjet ook voorzien zijn van acht rijtuigen. Mogelijk zullen er ook extra locomotieven komen. Treinenweb.nl heeft hierover navraag gedaan bij NS. Als hier meer duidelijk over is zal dit in dit artikel vermeld worden.

Reis naar Zürich

Reizigers naar Zürich moeten nu nog meerdere keren overstappen in bijvoorbeeld Hannover of Frankfurt. Vanaf Basel en Zürich is het vanaf december ook mogelijk om gemakkelijk door te reizen naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. De ticketverkoop voor de Zwitserse Nightjet zal medio oktober van start gaan

Reizigers kunnen met deze nachttrein ook meereizen tot aan bijvoorbeeld het Düsseldorf en Keulen. Zo vormt deze nachttrein direct een extra verbinding aan de randen van de dag tussen Nederland en populaire steden in het Rhein-Ruhrgebied. Hiermee geeft de nachttrein ook invulling aan de ambities uit de actie-agenda luchtvaart-spoor. Dit als aanvulling op de bestaande 7 ICE’s per dag naar Frankfurt, waarvan er één dagelijks doorrijdt naar Basel. In Duitsland wordt deze nachttrein ook gebruikt als nacht-Intercity.

De doorkomst van de testtrein door Wolfheze (Foto: Tijn (@tijn_vdm))

Gewoon nieuws!

Rechter buigt zich donderdag over gesloten Utrechts restaurant WAKU WAKU

Utrecht – De rechtbank in Utrecht behandelt donderdag in een kort geding de sluiting van het Utrechtse restaurant WAKU WAKU. Het restaurant heeft de rechter gevraagd het besluit van de gemeente terug te draaien.

Het restaurant op het Vredenburg in Utrecht is door de gemeente Utrecht gesloten omdat het weigert de QR-code bij gasten te controleren in verband met het coronavirus. Hierdoor is het al enkele dagen het toneel van protesten.

Demonstranten blijven WAKU WAKU ook woensdag steunen. De paar aanwezige demonstranten zeggen dat ze er al sinds dinsdag staan en later afgelost worden door andere actievoerders. Ondertussen is er ook een crowdfundingactie opgestart voor het restaurant. Die heeft tot nu toe meer dan 212.000 euro opgeleverd.

De gemeente had de sloten van het restaurant dinsdag vervangen. Toch slaagde de eigenaar erin de deuren open te breken. ’s Avonds verkocht WAKU WAKU drankjes vanuit de deuropening aan de zeker driehonderd sympathisanten die waren afgekomen op de “symbolische heropening”. Het werd zelfs zo druk dat burgemeester Sharon Dijksma mensen ertoe opriep naar het nabijgelegen Vredenburgplein te gaan, omdat daar meer ruimte was.

Voorafgaand aan de opening vond er een gesprek plaats tussen de gemeente en de ondernemer, waarbij Dijksma aanwezig was. Zij zei dat “het restaurant dicht is en blijft”. De exploitant spande hierop het kort geding aan. De zitting begint donderdag om 10.00 uur en is via een livestream te volgen. Het is nog niet bekend wanneer de rechter uitspraak doet.

Tornado in Kiel zorgt voor zeven gewonden!

Kiel (Duitsland) – Zeven mensen zijn donderdag gewond geraakt door een tornado die over de Duitse stad Kiel trok. Door de wervelstorm werden dakpannen van huizen gerukt, kwamen tegels los en vlogen diverse voorwerpen door de lucht.

„Zoiets zoals dit is onmogelijk om te voorspellen”, zei meteoroloog Sebastian Wache tegen het Duitse persbureau DPA. De tornado was volgens hem was ontstaan aan de rand van Kiel, de hoofdstad van de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Volgens de brandweer raakten vier mensen ernstig gewond, de drie anderen zijn er wat beter aan toe. Een aantal gewonden heeft hoofdletsel opgelopen door het rondvliegend puin.

Politiek

Mogelijk 3e en 4e prik nodig! Kabinet reserveert 134 miljoen euro!

Den Haag – Het kabinet houdt er serieus rekening mee dat de gehele bevolking volgend jaar opnieuw twee keer moet worden ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de vorige week gepresenteerde begroting van het ministerie van Volksgezondheid. Daarin is voor volgend jaar een bedrag van 134 miljoen euro gereserveerd voor dit scenario. In een toelichting op het bedrag wordt in de begroting gesproken van „het maximale scenario (gehele bevolking twee keer herprikken)”.

Dat het ministerie zich concreet voorbereidt op een derde en mogelijk zelfs vierde coronaprik voor de hele bevolking in 2022 was nog niet eerder bekend. Een woordvoerder van het ministerie zegt dat het gereserveerde geld bedoeld is voor „de uitvoeringscampagne van het vaccineren in 2022”. De 134 miljoen is een schatting van het bedrag dat nodig zou zijn om uitvoerende partijen als de GGD te betalen.

Het ministerie benadrukt dat het op dit moment niet zeker is of het opnieuw inenten van de hele bevolking noodzakelijk is. Volgens een woordvoerder is dat „afhankelijk van het beschermings- en besmettingsniveau”. In de begroting is rekening gehouden met het maximale scenario van twee keer herprikken „in het kader van een goede voorbereiding”.

Weer een uitgekomen “complottheorie”
Enkele, al dan niet alle, “complotdenkers” hebben dit al minimaal één keer benoemd. Het zou een vereiste worden je jaarlijks te moeten prikken. En ja hoor, daar is ie dan, het nieuwsbericht wat al een hele tijd werd voorspeld. Het is zover. Volgend jaar mogelijk 2 keer herprikken is waarover nu wordt nagedacht.

Thierry Baudet fileert demonisatie-strategie Telegraaf: ‘FVD stijgt weer in de peilingen…’

Den Haag – De Telegraaf heeft maar weer eens de aanval geopend op Thierry Baudet. Dat wordt gedaan door middel van een lezersbrief waarin Baudet aangevallen wordt omdat hij tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen zei dat heel veel mensen geleden hebben in de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen Joden. Baudet heeft onmiddellijk hard gereageerd op die aanval van de Telegraaf. Want, stelt hij, het is duidelijk dat de media dit alleen maar doen omdat FVD stijgt in de peilingen. En nee, daar kan geen mens aan twijfelen.

Hoe durf je te zeggen dat Joden de oorlog claimen?

Ene Corry Nicolay (wie kent haar niet) heeft een briefje geschreven voor De Telegraaf waarin ze Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet beschuldigt van disrespect ten aanzien van Joden. Hij zou namelijk heel beledigende uitlatingen hebben gedaan op Twitter én tijdens zijn APB-speech in de Tweede Kamer.

“Hoe haalt FVD-leider Thierry Baudet het in zijn hoofd om te zeggen dat Joodse mensen de oorlog claimen?” schrijft ze. “Ik vind de vernietiging van 6 miljoen (!) Joodse kinderen, vrouwen en mannen door het nazi-regime, alleen maar omdat ze Jood zijn, gruwelijk en onvergetelijk. Ze werden ook in Nederland opgepakt, in vol gepropte veewagens naar kampen vervoerd, uitgehongerd, mishandeld en meestal vergast. Kent hij deze geschiedenis niet of wil hij die niet kennen? Hoe durft hij dit als volksvertegenwoordiger te zeggen? Hij moet zich schamen.”

Baudet reageert

Baudet heeft nu op zijn beurt woedend gereageerd op die inzending – die natuurlijk bewust gepubliceerd is door de ‘krant voor wakker Nederland’ (ahem) in een poging hem te beschadigen.

“Het is zo doorzichtig,” schrijft hij. “#FVD stijgt weer in de peilingen en tot gruwel van al die domme, regime-getrouwe journalisten blijk ik (zoals gewoonlijk) weer 100% gelijk te krijgen over corona, vaccins en de Great Reset.”

“Dus wat gaan ze doen?” concludeert hij. “Demoniseren.”

VVD, D66 en CDA praten vandaag verder over doorstart huidige kabinet

Den Haag – Het kabinet dat eind 2020/ begin 2021 viel, kijkt nu naar een mogelijkheid tot een doorstart. Vreemd, gezien ze dus gevallen waren met een reden. Dit kabinet was al volledig ongeloofwaardig en wil nu een doorstart maken, om zo maar uit de formatie te komen.

Nieuwe verkiezingen
De reden dat dit waarschijnlijk wordt gedaan, is nieuwe verkiezingen uit te sluiten. Dit omdat dat gaat leiden tot een waarschijnlijk verlies voor vele partijen als CDA, VVD en D66 (toevallig deel van het vorige kabinet, waar ze nu een doorstart mee willen maken).

Bevolking buiten spel
In maart heeft de bevolking gestemd voor een nieuw kabinet. Hieruit kwam een overweldigende rechtse uitkomst. FvD 8 zetels, PVV 17 zetels, JA21 had 3 zetels en VVD (oorsprong ook rechts) zelfs 37 zetels. Toch wordt er gekeken naar een enorm links progressief kabinet met D66 en CDA. Met andere woorden, de bevolking heeft rechts gekozen, en links wint. Ze schuiven het zelf op het verhaal dat de PVV en FVD zichzelf hebben uitgesloten door “extreme” ideeën. Maar uiteindelijk willen ze gewoon niet over rechts regeren.

De ongrijpbare vijand: eng of gewoon een plan?

De hele wereld – Klimaatverandering, corona, stikstof. Onzichtbare en ongrijpbare “vijanden” die nauwelijks te meten zijn. Moeten we hier bang voor zijn of zijn dit subplannen van een megaplan die uitgevoerd wordt?

CO2
Zoals wordt gezegd door de media en politici, is CO2 de grootste boosdoener van klimaatverandering. Om dit op te lossen bouwen we overal windturbines en zonnepanelen. Maar is dit eigenlijk wel nodig? Is CO2 echt het probleem? Of gaat het hier juist om een verdienmodel, waarbij we de burger buiten spel kunnen zetten?

Covid-19
Het corona virus, ook wel bekend gemaakt als covid-19 en SARS-Cov2, is een virus. Zoals bekend zijn virussen praktisch onmeetbaar, en ongrijpbaar. Er werd gebruik gemaakt van het ‘onbekende’ om de lockdowns te verantwoorden. Ook werd dit gebruikt om mensen zo bang te maken dat we de mondkapjes hebben rechtvaardigt, en dat mensen nu boos op elkaar worden, puur omdat er anders wordt gekeken naar die vaccins. Later werd ook nog eens een coronapas toegepast in de samenleving, puur omdat mensen geloven dat corona zo gigantisch heftig is. Maar is het doel wel het virus? Zit er misschien iets anders achter?

Stikstof
Er kwam ook een stikstofcrisis. We moesten de bouw van huizen stilleggen. Later om dat weer op gang te krijgen, moesten we op de snelwegen 100km/h gaan rijden in plaats van 130km/h. Stikstof zou planten ziek maken en daardoor zouden er planten uiteindelijk verdwijnen. Maar er wordt vergeten dat stikstof de grond ook vruchtbaar maakt voor weer andere soorten planten.

Wat hebben deze crisissen gemeen?
Allemaal werden ze gebruikt om angst te zaaien over de bevolking. Een deel van de bevolking gelooft het meteen, een ander deel doet mee, want beter het zekere voor het onzekere en een deel van de bevolking verzet zich ertegen. Maar wie heeft gelijk?

Er wordt vaak geroepen dat bij klimaatverandering sprake is van 97% consensus onder de wetenschappers, maar dat betekent ook dat er wetenschappers zijn die het ook hebben gemeten, maar hele andere resultaten kregen. Daarbij is het nog maar de vraag of die 97% wel klopt.

Corona daarentegen is een virus van sterkte “A”. Dit houdt in dat dit gecategoriseerd is tussen virussen als Ebola (IFR van 50 tot 90%). De IFR van het coronavirus is 0.15%. Dat is beduidend lager dan ebola en ook ietsje lager dan de griep (die niet A status is). Zo creëert men een angstcultuur rondom dit virus. Maar is deze terecht?

World Economic Forum
Een groep die zich bezig houdt met zaken rondom politiek over de hele wereld, World Economic Forum, houdt zich ook bezig met zaken als klimaatverandering en corona. Zij staan bekend om filmpjes waarin teksten staan als “You’ll own nothing and you’ll be happy” (vertaald: Je zult niks hebben en blij zijn). Klinkt erg communistisch. Hierom denkt men dat corona en klimaatverandering onderdeel zijn van een plan die wordt uitgevoerd door het WEF. Het WEF houdt zich ook bezig met zaken als Agenda 2030. Daarbij wordt ook uitgevoerd met waar ze nu mee bezig zijn.

Het logo van het enge WEF

Blijvend nieuws!

Een video meer per week?

YouTube: 31 Mei 2021 is besloten om meer video’s per week te uploaden. Dit met oog op een kleine overschot van video’s. Hoe bereken ik de hoeveelheid video’s per week? (Aantal video’s)/(40 weken)=(Aantal per week). Bijvoorbeeld: 360/40=9 per week. Waarom gebruik ik deze regeling? Op deze manier kan ik hoe dan ook, altijd 40 weken vooruit met mijn video’s. Zo kan ik dus ook zorgen voor meer video’s, omdat ik de tijd heb om weer een keer te gaan spotten in deze periode.

Uiteindelijk betekent dit ook, dat op het moment dat het antwoord van de berekening uitkomt op 1 (gaat niet gebeuren, maar gewoon een voorbeeld), dan ga ik dus maar 1 keer per week uploaden.

Het uploadschema vanaf 31 mei 2021:
– Maandag 14:00 (Buitenlandse overweg)
– Woensdag 18:00
– Zaterdag 10:00
– Zondag 10:00

Welke dag wordt toegevoegd als er weer een extra video kan komen?
– Vrijdag 18:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *