Nieuws!

Treinennieuws!

Afscheidsrit SGMm gaat niet door op 18 december!

Nederlandse Spoorwegen – De afscheidsrit van het oudste sprinter materieel van de NS was gepland op 18 december 2021. Maar door de coronamaatregelen is besloten dat deze rit niet door zou gaan.

Terecht?

Alle treinen mogen vol rond rijden, alle bussen mogen vol rond rijden, maar een afscheidsrit moet worden afgeschaft en zou in het ergste geval nooit meer kunnen plaatsvinden. Dus nee, is niet terecht.

Gewoon nieuws!

In België worden ongevaccineerde zorgmedewerkers ontslagen!

België – Ongevaccineerde zorgmedewerkers worden vanaf volgend jaar, als ze niet zijn gevaccineerd tegen die tijd, ontslagen. Gevaarlijke ontwikkeling. In Nederland zijn er ook mensen die denken dat het een goed idee is om ongevaccineerde zorgmedewerkers te ontslaan. Dit met oog op de besmettingen van corona. Zo zou “bewezen” zijn dat je met vaccin het virus minder kunt verspreiden.

Dit creëert juist een probleem!

De zorg kampt al jaren met een tekort aan werknemers en een enorme druk op de zorg. Als je de stress/druk opvoert op het vaccin, lopen zorgmedewerkers nog harder weg. Ook als je ze ontslaat wegens het niet hebben van het vaccin, creëer je nog een ander probleem. Hierdoor zullen er nog minder mensen per bed zijn, wat ervoor zou zorgen dat de druk nog hoger wordt en de regering het nodig vindt om nog strenger op te treden tegen corona.

Politiek

Kamer kruipend naar ’noodgreep’: magere steun voor omstreden 2G-maatregel

Den Haag – De steun voor toekomstig coronabeleid is geen gegeven meer. Maar openlijk worstelend met alternatieven die ook pijnlijk blijken, kruipt de Tweede Kamer toch weer richting het demissionaire kabinet, zo bleek tijdens het debat.

Wat is een 2g systeem?

Bij 2g mogen alleen gevaccineerden of genezen mensen ergens naar binnen. Dit betekent dat iemand die niet is gevaccineerd of genezen, dus praktisch niks meer mag. Is dit wenselijk? Absoluut niet. Dit ondermijnt namelijk de democratie. Daarbij moet je bedenken dat nu mensen ongetest overal naar binnen kunnen en het virus dan gewoon vrij zijn gangetje kan gaan.

Wat is dan de oplossing?

1g Kan een oplossing zijn voor het probleem, alleen dat is super ingrijpend en ook vrijwel onmogelijk. De 3g waar we nu mee kampen, is ook niet echt een oplossing. Dit is namelijk ook discriminatoire net als 2g. Het is het kleinmaken van de ongevaccineerde. Een echte oplossing zou zijn om gewoon het virus rond te laten gaan, zodat iedereen, ook ongevaccineerden, immuniteit kunnen opbouwen. Daarnaast zou het een handig idee zijn om de zorg te verbeteren. Zorg ervoor dat er meer mensen in de zorg willen werken, zorg voor een lagere werkdruk en zorg voor meer IC capaciteit. Dat werkt beter, dan alle maatregelen samen.

Politicoloog ziet FVD steeds verder radicaliseren!

Den Haag – Afgelopen week was er veel commotie omdat Kamerlid Pepijn van Houwelingen in een debat “dreigementen” uitte aan het adres van D66’er Sjoerd Sjoerdsma (“Uw tijd komt nog wel, er komen tribunalen”). Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met andere partijen en vindt dat het Forum voor Democratie-Kamerlid over de schreef is gegaan. NU.nl spreekt met politicoloog Léonie de Jonge, die de FVD ziet radicaliseren.

In hoeverre is het FVD geradicaliseerd?

Het “radicaliseren” van het FVD is een illusie. FVD heeft overal hetzelfde standpunt in gehouden, maar door de continue radicalisatie van de andere partijen, lijkt het alsof FVD radicaliseerd.

De ongrijpbare vijand: eng of gewoon een plan?

De hele wereld – Klimaatverandering, corona, stikstof. Onzichtbare en ongrijpbare “vijanden” die nauwelijks te meten zijn. Moeten we hier bang voor zijn of zijn dit subplannen van een megaplan die uitgevoerd wordt?

CO2
Zoals wordt gezegd door de media en politici, is CO2 de grootste boosdoener van klimaatverandering. Om dit op te lossen bouwen we overal windturbines en zonnepanelen. Maar is dit eigenlijk wel nodig? Is CO2 echt het probleem? Of gaat het hier juist om een verdienmodel, waarbij we de burger buiten spel kunnen zetten?

Covid-19
Het corona virus, ook wel bekend gemaakt als covid-19 en SARS-Cov2, is een virus. Zoals bekend zijn virussen praktisch onmeetbaar, en ongrijpbaar. Er werd gebruik gemaakt van het ‘onbekende’ om de lockdowns te verantwoorden. Ook werd dit gebruikt om mensen zo bang te maken dat we de mondkapjes hebben rechtvaardigt, en dat mensen nu boos op elkaar worden, puur omdat er anders wordt gekeken naar die vaccins. Later werd ook nog eens een coronapas toegepast in de samenleving, puur omdat mensen geloven dat corona zo gigantisch heftig is. Maar is het doel wel het virus? Zit er misschien iets anders achter?

Stikstof
Er kwam ook een stikstofcrisis. We moesten de bouw van huizen stilleggen. Later om dat weer op gang te krijgen, moesten we op de snelwegen 100km/h gaan rijden in plaats van 130km/h. Stikstof zou planten ziek maken en daardoor zouden er planten uiteindelijk verdwijnen. Maar er wordt vergeten dat stikstof de grond ook vruchtbaar maakt voor weer andere soorten planten.

Wat hebben deze crisissen gemeen?
Allemaal werden ze gebruikt om angst te zaaien over de bevolking. Een deel van de bevolking gelooft het meteen, een ander deel doet mee, want beter het zekere voor het onzekere en een deel van de bevolking verzet zich ertegen. Maar wie heeft gelijk?

Er wordt vaak geroepen dat bij klimaatverandering sprake is van 97% consensus onder de wetenschappers, maar dat betekent ook dat er wetenschappers zijn die het ook hebben gemeten, maar hele andere resultaten kregen. Daarbij is het nog maar de vraag of die 97% wel klopt.

Corona daarentegen is een virus van sterkte “A”. Dit houdt in dat dit gecategoriseerd is tussen virussen als Ebola (IFR van 50 tot 90%). De IFR van het coronavirus is 0.15%. Dat is beduidend lager dan ebola en ook ietsje lager dan de griep (die niet A status is). Zo creëert men een angstcultuur rondom dit virus. Maar is deze terecht?

World Economic Forum
Een groep die zich bezig houdt met zaken rondom politiek over de hele wereld, World Economic Forum, houdt zich ook bezig met zaken als klimaatverandering en corona. Zij staan bekend om filmpjes waarin teksten staan als “You’ll own nothing and you’ll be happy” (vertaald: Je zult niks hebben en blij zijn). Klinkt erg communistisch. Hierom denkt men dat corona en klimaatverandering onderdeel zijn van een plan die wordt uitgevoerd door het WEF. Het WEF houdt zich ook bezig met zaken als Agenda 2030. Daarbij wordt ook uitgevoerd met waar ze nu mee bezig zijn.

Het logo van het enge WEF

Blijvend nieuws!

Een video meer per week?

YouTube: 31 Mei 2021 is besloten om meer video’s per week te uploaden. Dit met oog op een kleine overschot van video’s. Hoe bereken ik de hoeveelheid video’s per week? (Aantal video’s)/(40 weken)=(Aantal per week). Bijvoorbeeld: 360/40=9 per week. Waarom gebruik ik deze regeling? Op deze manier kan ik hoe dan ook, altijd 40 weken vooruit met mijn video’s. Zo kan ik dus ook zorgen voor meer video’s, omdat ik de tijd heb om weer een keer te gaan spotten in deze periode.

Uiteindelijk betekent dit ook, dat op het moment dat het antwoord van de berekening uitkomt op 1 (gaat niet gebeuren, maar gewoon een voorbeeld), dan ga ik dus maar 1 keer per week uploaden.

Het uploadschema vanaf 31 mei 2021:
– Maandag 14:00 (Buitenlandse overweg)
– Woensdag 18:00
– Zaterdag 10:00
– Zondag 10:00

Welke dag wordt toegevoegd als er weer een extra video kan komen?
– Vrijdag 18:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *