Nieuws!

Spoorwegovergang Im Hach en Laudiek te Quendorf worden gemoderniseerd!

Quendorf – Gelegen tussen Bad Bentheim en Nordhorn, ligt het plaatsje Quendorf. Sinds medio 2019 rijden hier weer personentreinen en daarvoor zijn sinds 2017 de spoorwegovergangen gemoderniseerd. Tenminste de overwegen die gemoderniseerd moesten worden. Tot op het heden waren deze overwegen alleen beveiligd met ontruimingslichten en bellen.

Op 24 april 2022 ben ik naar Duitsland geweest voor wat overweg opnames. Hier viel het me op dat er zwarte spoorbomen aanwezig waren bij deze overwegen, dus heb ik ze gelijk gefilmd. Opvallend is dat ze nu niet functioneren en de overwegen dus in feite onbewaakt zijn. De wegen zelf zijn afgesloten en de overwegen missen ook overwegplaten, waardoor oversteken een stuk moeilijker is geworden. Uiteraard worden deze terug geplaatst op het moment dat de overwegen klaar zijn.

Spoorwegovergang Im Hach Quendorf op 24 april 2022

Bijna ongeluk!

Op de Laudiek staken enkele fietsers ondanks het verbod toch de overweg over. Dit werd hen echter bijna fataal! De trein passeerde mij op de overweg Im Hach en toen waren die fietsers net aan van het spoor af. De afstand tussen beide overwegen is ongeveer 150m. Enkele mensen leggen de schuld bij de spoorwegmaatschappij. Dit is natuurlijk kolder. De weg is afgesloten met een reden natuurlijk en even verderop ligt gewoon een bewaakte overweg die men kan oversteken.

Overweg Laudiek Quendorf, 24 april 2022

Beide wegen afgesloten!

Wegens deze ombouw zijn beide wegen tijdelijk afgesloten. Omrijden kan via de straat Isterloh of de Nordhorner Straße. NEEM DUS NIET ONNODIG RISICO EN RIJD AUB OM!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *